zaterdag 29 december 2012

Botanische tuin en vlindertuin
En toen was het alweer 28 december. Jaaaa ik heb verzaakt, maar dat steek ik dan maar op de gezellige avondjes die we hebben gehad. Gisteren zijn we naar de botanische tuinen geweest bij Manizales. Daarbij hoorde ook een vlindertuin. Hier waren helaas relatief weinig vlinders te  bekennen vergeleken bij de vlindertuin in de dierentuin in Cali. Hier was ook een verklaring voor: er waren een paar vogeltjes het vlindergedeelte binnengekomen en die waren heerlijk aan het smikkelen van de vlinders. Ze liepen dan ook met man en macht rond om deze ongewenste gasten te vangen. Voordat we de vlindertuin ingingen hebben we kunnen genieten van een prachtige botanische tuin. Hier waren vooral veel boomsoorten die in Colombia te vinden zijn, te bekijken. Een prachtige omgeving en ook zeker een aanrader voor mensen die hier nog eens komen. Cesar was er zelf ook nog niet geweest, maar was er ook zeker over te spreken. Al met al hebben we daar een dikke twee uur doorgebracht, met een aantal foto's in deze blog om te laten zien hoe mooi het allemaal was. Met dank aan Monique!

Dierentuin
Vandaag gingen we het rustig aan doen, maar vanmorgen besloten we op het laatste moment dat we naar de dierentuin gingen, dit mede op verzoek van Marta Cecilia. Voor ons was het inmiddels de vierde keer. Er was best wel wat veranderd, maar het belangrijkste is dat de kinderen het geweldig vonden. Vorige keer was Brigite nog een beetje klein, maar nu stond ze alles uitgebreid te bekijken. Heerlijk!

Ik hou van Colombia en ik hou van Holland

De afgelopen dagen waren vreselijk warm hier. We kunnen zeggen dat de zomer hier begonnen is. Het zwembad is dan ook een welkome verademing! Brigite heeft het een beetje moeilijk. Omdat ze hier niet goed slaapt (s'middag niet en 's avonds ook moeizaam) is ze volledig oververmoeid. Dit eindigt in drift- en krijsbuien die soms eindigen in een slaap van een paar uur, maar soms ook niet. Wat dat betreft zal het goed zijn als we straks weer in het Nederlandse ritme zitten. Ook al vind ik het heerlijk hier, voor de kindjes is het wel goed dat het einde van ons verblijf hier nadert. En zelf vind ik het ook niet erg. De twee warme maaltijden per dag zijn net iets te veel van het goede en ik mis best mijn lekkere bruine boterham met Nederlandse kaas.

Sara
Sara doet het nog steeds heel goed. Ze begint nu lekker te brabbelen. Ze probeert na de geluidjes die ze maakt, nu ook woordjes te brabbelen "mamamadadanana" Ze loopt, langs de rand, haar hele boxje rond. Dit is toch genieten. We gaan wel zo snel mogelijk een afspraak maken in het ziekenhuis. Er komt erg veel viezigheid uit haar oortjes. Het lijkt er niet op dat ze pijn heeft, maar goed is het ook niet. Er moet gewoon even naar gekeken worden.

Hier wat foto's van de afgelopen dagen en nog een paar van de thermale baden, die jullie tegoed hadden. Per ongeluk in een aparte blog geplaatst, maar niet minder leuk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Locations of visitors to this page