donderdag 3 januari 2013

Verslag 29 december

Op deze dag wordt volgens Colombiaanse traditie op het platteland een varken geslacht en met de familie en goede vrienden opgegeten. Vroeger gebeurde dit op de Finca, maar veel mensen willen het niet zien en de laatste keer was het ook niet op de meest diervriendelijke manier gebeurd. Dus deze keer wordt er iemand professioneel ingehuurd en gebeurt het op een andere locatie. Marco en Monique willen het graag zien. Om 7.30 uur staan ze paraat om richting het varken en dus de slachting te gaan. Rond 12.00 uur komt er een vrachtwagen aan, geladen met zakken met vlees. Degenen die mee zijn geweest om het bekijken, volgen in auto's. Ze kunnen niet anders dan zeggen dat het netjes en vakkundig is gebeurd. Vele foto's zijn daarvan het bewijs. Hier zijn er een aantal, maar niet de meest erge.
Het varkentje voor




Het varkentje na....

In de middag begint alle familie druppelsgewijs te arriveren. Het wordt een drukke en gezellige boel. Ook zijn er een paar vrienden van Norma, waaronder een zangeres. Zij zingt later op de avond nog. Er vloeit weer de nodige drank en al gauw wordt het eerste vlees van het varken geserveerd. Samen met aardappeltjes en tomaat. Het is een gezellig avond. Maat houden met muziek kunnen ze hier echter niet. Hard, harder, hardst. Het gaat lang door. Voor de meisjes niet leuk. Het is dan ook een onrustige nacht.

De volgende dag is een dag van bijkomen. Brigite heeft het moeilijk. Ze heeft te weinig geslapen en dat is te merken. Bijkomen van een avond met drank doen ze hier met.... drank.  Om 12.00 uur is bijna iedereen weer boven water en starten ze weer lekker met een biertje. Met drie kinderen doen we hier maar niet overdadig aan mee. Er zijn veel familieleden die zich ontfermen over de meisjes. Ik doe 's middags nog lekker even een dutje. Vroeg in de avond liggen de meisjes in bed. En wij gaan ook op de tijd. De volgende dan is het oudjaar en dan wordt het zeker weer laat.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Locations of visitors to this page